22 Ocak 2009 Perşembe

Önceki girdiye istinaden, kısa açıklamalar:

Aşırdığım blogda liste 100'de son buluyordu, ama öyle saçma şıklar vardı ki elemek zorunda kaldım. Koyu renk yazdıklarımla ilgili ise:

13. otostop çektim: üniversite hayatımın otobüsü otostoptu benim bir ara. Dikmende sabahları otobüsler ful dolu olduğundan ev arkadaşlarımla sürekli baş parmağımızı kaldırırdık:)

14. hasta olmadığım halde işten hastalık izni aldım: çalışan birinin iş hayatı boyunca yapmadım diyemeyeceği tek şey bence. akşamdan kalmasınızdır, yorgunsunuzdur ya da güneşli bir günde aylak aylak dolaşmak istemişinizdir.

17. tam güneş/ay tutulmasına şahit oldum: güneş tutulması, hem de iki kez. Birinde malum 99 depreminden önceki tutulma, işyeri binasının yanında ufak bir tepecik vardı, oraya çıkıp izlemiştik Oya ve Muzaffer ile. Diğerine Çağla ve Sinanla bundan bir kaç yıl önce Tunalıda rast gelmiştik. Yurdumun akıllı insanları her köşe başında bir "tutulma gözlüğü" sattığından layığı ile izleyebilmiştik. bir de geçen seneki ay tutulmasını Sinanla izleyebilmiştik, Çağlacık uyuyakalmıştı... Ay elma gibi ısırılmıştı sanki.

24. ayışığında deniz kıyısında yürüdüm: birçok kez. ama en güzeli yıllar önce kuzenim Nicole ile hem yürüyüp hem de bira içtiğimiz bir geceydi.

29. kan verdim: birkaç teşebbüsün yanında sadece bir kez. Tanımadığım, hasta bir kızcağız vardı, metroda benim kan grubumu anons ettiklerinde dayanamadım gittim danışmaya. Beni Demetevlerde bir hastaneye götürdüler, meyve suyumu aldılar, kanı verdikten sonra da kızı gördüm. Umarım bir işe yaramıştır...

31. havyar yedim: babam rusyada çalışıyordu ben üniversitedeyken. yaz tatilinde iki haftalığına gittik ailecek, dans gösterisi de olan bir restoranda havyarın her çeşidini koydular önümüze. sevmiştim ben, daha ne olduğunu bilmiyordum ama...

35. gazetede resmim çıktı: bunu düz bırakacaktım ama Almanyada yeni açılan bir anaokulunun ilk gününü haber eden ve annemin hala sakladığı gazete kupürüne haksızlık olurdu. Başka türlüsünü hayal etmiştiniz di mi???

37. suçiçeği geçirdim: elbette... birinci yaş günümde hem de.

40. bir hayvan besledim: bir değil bir çok. hala beslemekteyim bildiğiniz üzre.

Bu arada sizinkilere de baktım, sizlerin yanında amma az şey yaşamışım ya. Üstelik istediğim fazla bir şey de yok, böyle gelmiş böyle gideceğim anlaşılan...

2 yorum:

Nazlila dedi ki...

Ben de söyle bir göz gezdirdigimde herkesin listesine, aslinda farkli farkli maddelerin isaretlendigini gördüm! Yani herkesinki kendine göre, ortak madde cok az! :))

gülru dedi ki...

bunuda yaptırdınız banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bana da beklerim şekerim, listem emrinizde, yorumlarınızı beklerimm:)