22 Ağustos 2011 Pazartesi

bundan kelli maddi yardım yapacaksam eşinden boşanmış kadınlara yapacağım, böyle biline. fakir ailenin derdini karı koca birlikte çekiyor, boşanmış kadının derdini kimse çekmiyor. Parasızlık az birşeymiş gibi, bir de dedikodu ve baskıyla baş etmeye çalışıyorlar. İnsan geçinebilirken bile hayatla baş etmekte zorlanıyor, düşünün ki bir de doyurmanız gereken küçük çocuğunuz var. Koca, hukuk zorlamasa yardım etmez, hukuk zorlasa da anandan emdiğin sütü burnundan getire getire eder. annen baban kucak açarsa şanslısın, açmayana daha fazla rastlanır. kucağında da rahat edemezsin zaten, yuvan dağıldı, beceremedin diye inceden inceye lafı yiyip durursun.

ben çeviri param geldiğinde, ufak da olsa bir miktarını ihtiyacı olanlara veririm. şimdiye dek, o zaman için karşıma kim çıktıysa veriyordum. Bu bazen temizliğe gelen kadın, bazen okuldan duyduğum insanlar, bazen de boşanmış arkadaşlarım oluyordu. Madem ki eve gelen kadınların kendi evlerinde derin dondurucusu var, madem ki okuldan duyduklarım belediyeden oradan buradan yardımı zaten alıyor, yardımı da gerçekten ihtiyacı olana vermek lazım, değil mi?

hiç feministliğim yoktur, hatta ufaktan kıl kaparım kadın da kadın diyenlere. ama cuma günü Suzandan dinlediklerimden, gazetede, üç çocuğu ile ortada kalmış, gazetecilere kocamdan korkuyorum diye demeç verdiği sırada telefonuna tehdit mesajı gelen kadınla ilgili okuduklarımdan, kuzenimin, ufacık boyuyla okula kendi başına gidip gelmek zorunda kalan kızına bakabilmek için sabah 8 akşam 9 bir atölyede dikiş diktiğini öğrendikten sonra, kusura bakmayın ama önceliğimi yalnız ve çocuklu kadınlar almış durumda.

kısacası ister mor çatıya, ister birebir karşılaştıklarıma, benim param artık gerçek ihtiyaç sahiplerine...

3 yorum:

Pinar dedi ki...

evet hoşşş evet....

dilek dedi ki...

Keşke herkes bütçesinden birmiktar bu işler için ayırabilse. Bu insani davranışını tebrik ediyorum arkadaşım.

neptuneptun dedi ki...

Dilek, yorumunu yeni görüyorum desem... Benim kazandığım ve dolayısıyla ayırdığım miktar çok cüz i. ama olsun hiç yoktan iyidir diyorum... evet herkes yapsa ya böyle bir şey. annem verdikçe daha fazlasına sahip olursun der. maddi anlamda olmasa bile manevi olarak doğru dediği.
bu arada senin bloguna yorum yazmak istedim, ama kapalı yorumlara sanırım. olsun, takip ettiğimi bil yeter...