11 Temmuz 2008 Cuma

alıntılar

Dün gece
Yağmur konuştu benimle,
usulca.

Dedi ki:

ne hoş şeydir düşmek
kıvrak bulutların arasından
tekrar mutlu olmaya

yeryüzündeki yeni bir yola.
aynen buydu dediği
damlarken arada

demir kokarak,
ve kaybolup giderek
bir okyanus rüyası gibi
dallara
ve çimlere düşerken

sonra durdu.
gökyüzü aydınlandı.
bir ağacın altında
oturuyordum ben.

ağacın yaprakları mutluydu
Ben mutluydum

ve gökte yıldızlar vardı
o an kendi olan yıldızlar

yıldızlarla dolu ağaca sarılan
sağ elimin
sol elimi tuttuğu o an

ve o yumuşak yağmur -
hala bize ait olan
uzun ve mükemmel yolculukları
hayal et! hayal et!



bir blogdan alınma bir şiir. yarım yamalak çevirdim, çünkü şiir çevirmek benim gibi şiir okumaya dayanamayanların harcı değil aslında. aynı blogda annelikle ilgili çok harika bir cümle geçiyordu, aşağıya yazıverdim. blog sahibi kadın amarikalı, 3 bebek peşinde dördüncü de göbeğinde, çocuklarına evde eğitim veren, örgü ören,kostüm diken, ufak tarlasında çocukları ile sebze yetiştiren, yani yaşamıyla adam çatlatan tamamıyla sinir bozucu bir anne. Buna karşın, anneler günü blogunda yazdığı aşağıdaki cümlesi ile olayı çözdüğünü de itiraf etmeliyim.


"The moments of mothering, in my experience, aren't full of dynamic, extravagant and earth-shattering events. They're full of little moments like these. The world quietly turning, a heart steadily beating."

öptüm

2 yorum:

evilstrawberry dedi ki...

ya bu kosedeki wicitte devamli bruksel diyo ama o benim aslinda :P durmadan bruksel bruksel diye kendi gelisimi gormek bende sanki acan olmadigi halde telefonu caldiran tipler etkisi yapti bole raaatsiz etmiyorum di mi :D sik sik nazli ve senin bloga bakiyorum cunku yeni bi durum var mi diye :D

neptuneptun dedi ki...

hahaha, ay sevgul hic gulecegim yoktu cunku ayni seyi ben de kendim icin dusundum. ben simdi kendi arkadaslarim kosesinden sizlere ulasiyorum ya, mesela senin bloguna bakip tekrar kendi sayfama donuyorum, sonra yine ne bileyim pinarin sayfasina giriytroum hoop kendi sayfama tekrar. boylece 4 adet Aydin, Hakkari cikiyor. Bu arada neden Hakkari cikiyor bilmiyorum... sen keyfine bak, ben de sizinkilere gunde birkac kez bakiyorum sonucta:)